2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT DUYURU

                            

DUYURU

     

  SAYIN VELİ,

·        Kesin kayıtlar 01.07.2022-30.07.2022 arası yapılacaktır. 

·        Kayıtlar 10:00-12:00 ile 13:00-16:00 saatleri arası yapılacaktır. 

          KAYITLARLA İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER,

        Öncelik kayıt bölgesi içinde olan öğrenciye verilecektir. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kayıt Bölgeleri Belirleme Komisyonu kararına göre kayıt bölgemiz belirlenmektedir.

       Ancak adrese dayalı öğrenci kaydı tamamlanan okullarda fiziki mekanı müsait olanların kayıt alanı dışından da öğrenci kaydı yapılır. 

       E-okul sistemine düşen öğrenciler 01.07.2022 tarihi itibariyle okul web sitemizde ilan edilecektir. Yer kaldığı takdirde yaşı tutan diğer öğrencilerin kaydı da alınacaktır.

·     57-68 aylık çocukların  %100 okullaşması için adres kayıt bölgeleri, anaokulları ile ilişkilendirilmiştir. 57-68 aylık öğrencilerin kayıtlarına öncelik tanınacaktır, yer kalırsa 48-56 aylık çocukların kesin kaydı olacaktır. 

·    Adrese dayalı kayıt sisteminde okul kontenjanlarının üzerinde çocuk bulunması durumunda, 68 aylık çocuklardan başlayarak kontenjan dolana kadar sıralanarak kayıtlar yapılacaktır. Kontenjan dışında kalan, bulunduğu adresteki anasınıfı ya da resmi/özel diğer okul öncesi kurumlarına gitmek isteyen çocuklar için veli isteği dikkate alınarak e-okul sistemi üzerinden ilgili kuruma nakil yapılacaktır. 

·   69-71 ay aralığındaki çocukların veli isteğine bağlı olarak okulöncesine devamı istenmesi halinde hangi ilkokula kaydı       çıkmış ise e-okulun anasınıfına kaydının yapılması, velinin istemesi halinde kendi kayıt bölgesindeki diğer okul öncesi  kurumlarına da kaydının yapılabilmesi ve adres kayıt bölgesindeki ilkokulda anasınıfı olmaması halinde adresine uygun diğer kurumlara kaydı yapılacaktır. 

·     Zorunlu İlkokul çağına girmiş olan 72 ay ve üzeri çocukların anaokulu yada anasınıfına yönlendirilmeyecek, ilkokula kaydı yapılacaktır. 

·     72 ayın üstündeki özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin hastaneden aldıkları tanılı doktor raporu ile Rehberlik Araştırma Merkezinin eğitsel değerlendirme ve yönlendirme kararı ile 30.09.2022 tarihi itibariyle 78 ayını doldurmamış çocukların okul öncesi kurumlarına kayıtları yapılacaktır. 

·     Şehit, harp mamulü ve muharip gazi çocukları ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi raporu ile yönlendirilmesi yapılan özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar, yerleşim yeri adresine uyumlu okula kaydedildikten sonra durumlarını belgelendirmeleri şartıyla ulusal veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın istedikleri okula nakilleri yapılacaktır.

·   

·     Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ücret tespit komisyonu kararına göre 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında sabah ve öğlen grubu okul aidatları 330,00TL olarak belirlenmiştir. 

·     Okulumuzda sabah ve öğle olmak üzere yarım gün eğitim verilmektedir. Tam gün eğitim isteyen öğrencilerimiz için kulüp hizmeti verilmektedir. 

·     Çalışan aileler için Ağustos 2022'da belirlenmek üzere sınırlı sayıda büyük yaş gruplarından başlayarak atölyelerimizde eğitim vermek üzere Kulüp talep değerlendirmeleri alınabilir. Kulüp taleplerinizi kayıt formunda belirtilen alana işaretleyerek belirtmelisiniz. Kulüp hizmeti öğleden sonra olarak planlanmaktadır. Öğrenci sabah okul öncesi eğitimini aldıktan sonra öğlenden sonra kulüp hizmeti alacaktır. Yarım gün ücreti ve kulüp ücreti ayrı ayrı belirlenir ve ayrı hesaplara ödeme yapılacaktır. Kulüp ücreti aylık olarak veliye mesaj olarak bildirilecektir. Tefe-Tüfe hesaplaması ile aylık geldiği iş günü gözönünde bulundurularak, kulüp ücreti alınmaktadır. 

·     Veliler kayıt başvurusunda bulunmak için, E-Okul kayıt sistemi üzerinden adrese dayalı sistemde kontrolleri yapılan öğrenciler için okulumuz veya internet sitemizden kayıt formunu alıp dolduracak ve idareye teslim edeceklerdir. 

·     Okula kayıt hakkı kazananlar, kesin kayıt evraklarını idareden alıp, belirlenen süre içinde tamamlamazsa kaydı silinir.

·      

·   Okula devam eden öğrencilerin velilerinin de kayıt yenilemesi gerekmektedir. Aksi takdirde bir önceki yılın kayıtları bir sonraki yılı kapsamaz. 

·   Kayıttan sonra veli isteğine göre yerleştirme yapılmaya çalışılacaktır. Aynı gruba yoğunluk olduğu takdirde çekeceği kuraya göre belirlenecektir. Kesin kayda gelen veliler sabah veya öğlen grubu için gerekirse kendileri kura çekeceklerdir. Öğretmen tercihi yapılmayacaktır. 

·      Kayıt zamanı gelemeyen veya vazgeçenler, diğer çocukların mağdur olmaması için, mutlaka okula bilgi vermelidir. Çünkü gelmeyenlerin yerine yedekleri alınacaktır. 

·     Yedek çamaşırlar ve gerekli evraklar kesin kayıtta teslim edilir. Tüm hazırlıklar yaz dönemi tamamlanır. Okulun ilk günü, çocuklarla ilgilenebilmek ve kargaşa yaşamamak adına hiçbir eşya ve evrak kabul edilmez, ilk gün yalnızca çocuklar alınır. Öğrenci Okula başladığı zaman yedek eşyaları, ayakkabı vs. dolaplarına yerleşmiş, ismi sınıf listelerinde belirlenmiş olmalıdır. 

·     Kesin kayıtta evraklar telli dosya içinde düzenli bir şekilde teslim edilecektir. 

·     Özel Eğitim alan ve kaynaştırma öğrencileri sınıflara dengeli bir dağıtımla yerleştirilmesi için Rehberlik Araştırma Müdürlüğü ve İlçe Değerlendirme Raporu ile yapılan yönlendirme ile kabul edilir. 

·     Öğrencilerimizin okula düzen ve kargaşadan uzak başlayıp, mutlu olabilmesi için, düzenli ve titiz bir kayıt süreci planladık. Sizlerin de bu sürece zamanında evraklarınızı tamamlayıp, teslim ederek katkıda bulunmanızı, çocuklarımız ve kaliteli bir eğitim adına rica ediyoruz.

 

       Çocuklarınız ile birlikte geçireceğiniz kaliteli zamanlar ve iyi tatiller...

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi